Een slaapverwekkend onderwerp

 

Een nieuwe aflevering over een geweldig interessant, slaapverwekkend onderwerp: slapen.
Want de een slaapt als een roos en de ander ligt wakker, woelend, denkend, misschien zelfs wel piekerend en stapt de volgende morgen nou niet bepaald fris en fruitig uit bed. En daar vinden we dan vervolgens ook van alles van: we maken ons zorgen over het niet goed slapen en dat levert weer meer ‘piekervoeding’ op.

Al met al behoorlijk vervelend, zeker als de impact op je dagelijks leven en functioneren te groot wordt. Slaap heeft ontzettend veel functies en het is dus heel belangrijk. Daarom ging ik in gesprek met Deborah Freriks en Catelijne Elzes. Inmiddels mogen ze zich experts op dit gebied noemen en hebben ze er zelfs een boek over geschreven: ‘Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van)’.

Wie is wie?

Catelijne Elzes:
Schrijver & journalist voor o.a. ‘Flow’ en ‘Psychologie Magazine’ en van het boek ‘Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van)’.
Ze houdt van hardlopen, wandelen en is dikke vrienden met Deborah.

Deborah Freriks:
Kunstschilder & docent, medeauteur van het ‘Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van)’.
Houdt van wandelen, knutselen en theater.

Wat doen ze graag? Samen schrijven! En goed slapen.
Dat was zeker niet vanzelfsprekend en dus vonden ze het tijd om erin te duiken omdat er veel winst te behalen valt.

Alle informatie, ervaringen en experimenten vormde de basis voor nieuwe slaap inspiratie en dat hebben ze met veel humor, begrip en kennis beschreven in het boek. 

Klaar voor?
Indien je hoopt op een praktische opsomming van tips en ideeën, dan moeten we je helaas uit je droom helpen. Dat is er niet. Slecht slapen kan zoveel verschillende oorzaken hebben. En dat is eigenlijk goed nieuws. Dat wil zeggen dat je aan meerdere knoppen kunt draaien om de slaap beter te vatten. Elke knop levert vooruitgang op. Accepteer dat.

Ik hoor je denken: slapen ze inmiddels beter? Jazeker! Lekkerder en langer. Natuurlijk zit er weleens een mindere nacht tussen en dat is normaal. 

Klinkt hemels toch? Luister en doe er je slaapvoordeel mee. Sweet dreams 🙂 

 De shownotes

  • Volg Catelijne Elzes op Instagram of kijk op www.catelijne-elzes.nl
  • Volg Deborah Freriks op Instagram of ga naar haar site www.deborahfreriks.nl
  • 1 Op de 3 volwassen Nederlanders is ontevreden over hun slaappatroon. Meer feiten en cijfers uit onderzoeken van Hersenstichting, lees je hier.
  • Slaaptherapie is wetenschappelijk bewezen en groeit in populariteit, op deze site vind je een therapeut voor slaapproblemen.
  • Deel deze aflevering met je vrienden, bijvoorbeeld via je Insta stories en laat me weten wat je vindt (tag en volg me hier). Zo bereiken we meer mensen, maken we meer impact en maken we mentale gezondheid bespreekbaar.

Tot de volgende!

Over twee weken volgt de volgende podcast. Volg mij op Instagram om op de hoogte te blijven en om je vragen te stellen.

Of luister de voorgaande podcasts:

Politiek en mentale gezondheid

Angst met Paulien

Studeren ten tijde van Corona met Marian

 

Goudje Haadsma

Goudje Haadsma

Coach en eigenaar Run Free Groningen

Goudje is de coach en running therapeut van Run Free Groningen. Elke week schrijft ze blogs over mentale gezondheid, schrijft ze over haar ervaringen als coach en als mens en geeft ze tips om beter in je vel te zitten: fysiek en mentaal. Lees hier meer over Goudje en hier meer over individuele coaching. of neem direct contact met haar op voor een intake.