Een podcast over mentale gezondheid!

Al een tijd zat ik met het idee te spelen om een podcast te starten. Je kunt simpelweg zoveel meer vertellen in een podcast dan in een blog. Bovendien leek het me leuk en inspirerend om mensen te interviewen over hun leven, hun issues en hun (ervarings)deskundigheid. Dus hier is ie dan: de allereerste aflevering (luister hier via Spotify en hier via de iPhone podcast app), die meteen gaat over een belangrijk onderwerp: Angst en paniek.

Waarom moeten we het hebben over angst en paniek?

Angst kan je verlammen, frustreren, verdrietig maken, je kunt je er enorm eenzaam door voelen en je kunt zelfs bang worden voor angst.

Je kunt bang zijn voor hele specifieke zaken of situaties, maar je kunt ook in het algemeen heel angstig zijn en je kunt sociale situaties heel eng vinden.

De meeste mensen die veel last hebben van angst, zoveel dat het hun leven echt belemmerd, voelen zich heel alleen. Terwijl zo´n 1 op de 5 mensen last hebben van angst en/of paniek.

En wist je dat het echt heel vaak voorkomt in combinatie met burn-out?

Mensen met angst voelen zich vaak eenzaam in hun problemen en hebben soms geen idee wat ze kunnen doen. Vandaar deze podcast: informatie, inspiratie en bewustwording

Hoe ziet de eerste podcast aflevering eruit?

In het eerste deel van de podcast leg ik het een en ander uit over angst en geef ik je advies over hoe je hier mee kunt dealen.

In het tweede deel, waar ik meeega enthousiast over ben, praat ik met Paulien. Paulien is trektocht expert, ondernemer, eigenaar van het platform Outdoor inspiratie, ze woont op dit moment in haar eentje op een berg helemaal in Frankrijk, maar het allerliefste kampeert ze. Alleen zomer of winter. Wauw! Ik weet niet hoe dit voor jou klinkt, maar ik vind alles aan dit verhaal dapper en stoer, maar wat je misschien niet verwacht: Paulien kampt al van jongs af aan met angst en paniek. We gaan het vandaag dan ook hebben over: Hoe kun je zo’n bad ass leven leiden, ondanks al die angsten?

De podcast links:

Spotify

Itunes (de podcast app op je Iphone)

Of zoek in je favoriete Podcast app op Run Free de Podcast door Goudje Haadsma.

Shownotes

Wil je Paulien en haar platform ‘Outdoor Inspiratie’ volgen (doen!)? Check haar Instagram of haar website.

In de podcast heb ik het over online hardloopbegeleiding: Connect & Run, dat vind je hier.

Begin 2021 lanceer ik op www.runfreeonline.nl het nieuwe online coach programma, waarbij ik je online en op jouw eigen tempo in 10 weken ga helpen om een leuker, stressvrijer leven te gaan leiden. Blijf op de hoogte via Instagram of houdt runfreegroningen.nl of runfreeonline.nl goed in de gaten!

Tot slot: denk je dat deze podcast nuttig voor iemand die je kent? Deel de podcast! En vond je het leuk/leerzaam/inspirerend/wil je meer? Laat dan een review achter op Itunes, zo wordt ons bereik steeds groter en kunnen we nog meer mensne bereiken en inspireren.

Tot 2021: dan komt er een heel seizoen met nieuwe toffe gasten en interessante onderwerpen!

Lees ook:

Angst en burn-out

Zo overwon Sven zijn angst en paniek

Goudje Haadsma

Goudje Haadsma

Coach en eigenaar Run Free Groningen

Goudje is de coach en running therapeut van Run Free Groningen. Elke week schrijft ze blogs over mentale gezondheid, schrijft ze over haar ervaringen als coach en als mens en geeft ze tips om beter in je vel te zitten: fysiek en mentaal. Lees hier meer over Goudje en hier meer over individuele coaching. of neem direct contact met haar op voor een intake.