Moet ik stoppen met werken bij een burn-out?

Moet ik stoppen met werken bij een burn-out?

Stoppen met werken bij een burn-out, lijkt direct voor de hand te liggen. In veel gevallen is het goed om afstand te nemen van werk en verplichtingen, maar het moet niet. Het kan ook heel goed zijn om juist contact te houden met het werk, zodat de drempel om te re-integreren niet te hoog wordt. Een eenduidig antwoord? Helaas bestaat dat niet, want elke situatie, elk mens en elke werkplek is verschillend. Lees verder of bekijk de video:

Daarom een aantal adviezen:

  • Luister naar jezelf (en niet naar anderen) en naar je lichaam (voel!). Kun je dit niet meer, leer het dan.
  • Praat wel met anderen. Je werkgever, een bedrijfsarts, je huisarts, een vertrouwenspersoon op je werk, een coach. Overweeg adviezen en probeer niet alleen zwart-wit te denken.
  • Heb je veel deadlines, veel werkdruk en/of een drukke werkomgeving? Maak het fijn voor jezelf.
  • Neem je burn-out (klachten) uitermate serieus. Ga daar echt mee aan de slag. Je gezondheid is belangrijker dan je werk. Bovendien kun je je werk niet goed uitvoeren als je niet gezond bent.
  • Neem tijd en ruimte om te herstellen en heel vaak lukt dat alleen maar met voldoende rust. Lees hier meer over hoe je kunt herstellen.

Tot slot: vaak wordt gedacht dat een burn-out ALTIJD werk gerelateerd is, maar niets is minder waar. Lees hier meer over oorzaken van burn-out.

burn-out coach groningen

Goudje is de coach en running therapeut van Run Free Groningen. Elke week schrijft ze blogs over mentale gezondheid, schrijft ze over haar ervaringen als coach en als mens en geeft ze tips om beter in je vel te zitten: fysiek en mentaal. Lees hier meer over haar en hier meer over individuele coaching. Of neem direct contact met haar op voor een intake.