Hoe vertel je dat je een burn-out hebt?

Hoe vertel je dat je een burn-out hebt

Aan je werkgever, je partner, je vrienden en/of je familie? Bekijk de video of lees het bericht hieronder:

Een goeie, maar moeilijke vraag. Vaak weet je namelijk zelf helemaal niet hoe het met je gaat, wat je overkomt of hoe je je voelt. Mijn adviezen zouden zijn: blijf bij jezelf, leg uit hoe je je voelt. Doe dat in jouw tempo.

Weet ook: je bent niet iedereen een verklaring schuldig, denk dus na over wie je wat wilt vertellen. Het vergt een bepaalde kwetsbaarheid van je om te vertellen dat je een burn-out hebt. Hou er rekening mee dat niet iedereen je zal begrijpen en dat is ok. Het kan enorm veel energie kosten om aan iedereen uit te leggen hoe je je voelt, ga spaarzaam met deze energie om. Die energie heb je tenslotte nodig om te herstellen van je burn-out.

Krijg je veel onbegrip? Deel dan bijvoorbeeld dit blog, of een van mijn andere blogs over burn-out, met de persoon die belangrijk voor je is. Zo hoef je zelf minder uit te leggen.

Lees of deel ook:

Wat zijn de symptomen van burn-out?

Oorzaken van burn-out

Hoe herstel je van een burn-out? (Uitgebreid blog)

burn-out coach groningen

Goudje is de coach en running therapeut van Run Free Groningen. Elke week schrijft ze blogs over mentale gezondheid, schrijft ze over haar ervaringen als coach en als mens en geeft ze tips om beter in je vel te zitten: fysiek en mentaal. Lees hier meer over haar en hier meer over individuele coaching. Of neem direct contact met haar op voor een intake.