Burn-out kennisbank

Hoe vertel je dat je een burn-out hebt

Aan je werkgever, je partner, je vrienden en/of je familie? Bekijk de video of lees het bericht hieronder:

Een goeie, maar moeilijke vraag. Vaak weet je namelijk zelf helemaal niet hoe het met je gaat, wat je overkomt of hoe je je voelt. Mijn adviezen zouden zijn: blijf bij jezelf, leg uit hoe je je voelt. Doe dat in jouw tempo.

Weet ook: je bent niet iedereen een verklaring schuldig, denk dus na over wie je wat wilt vertellen. Het vergt een bepaalde kwetsbaarheid van je om te vertellen dat je een burn-out hebt. Hou er rekening mee dat niet iedereen je zal begrijpen en dat is ok. Het kan enorm veel energie kosten om aan iedereen uit te leggen hoe je je voelt, ga spaarzaam met deze energie om. Die energie heb je tenslotte nodig om te herstellen van je burn-out.

Krijg je veel onbegrip? Deel dan bijvoorbeeld dit blog, of een van mijn andere blogs over burn-out, met de persoon die belangrijk voor je is. Zo hoef je zelf minder uit te leggen.

Lees of deel ook:

Wat zijn de symptomen van burn-out?

Oorzaken van burn-out

Hoe herstel je van een burn-out?

Goudje Haadsma

Goudje Haadsma is de coach en eigenaar van Run Free Groningen. Het hebben van kennis over burn-out, stress en depressie kan al een stap zijn in de richting naar herstel.

Klik hier voor meer artikelen over burn-out

Meer weten over onze coaches? Klik dan hier.

Heb je een vraag?

5 + 12 =