Ik ben open

Vandaag geen blog van mijn eigen website, maar ik deel er eentje die ik schreef voor ikbenopen.nu (#ikbenopen)

En oeii dit is een pittig en persoonlijk. Ik schreef het een paar weken geleden al en las het vorige week terug op de website. Ik schrok nogal, want: ‘Gaat dit echt over mij?’ ‘Heb ik het niet te veel aangedikt?’ ‘Wat zal iedereen denken?’ ‘Durf ik dit wel te delen?’

Maar nee: ik heb het niet aangedikt en ja dit gaat wel over mij. Weliswaar over de Goudje van 11 jaar geleden, maar het gaat over mij en mijn depressie. Waar ik inmiddels van hersteld ben, maar waar ik soms nog steeds mee struggle.

Morgen is het 10-10 oftewel World Mental Health Day. Een mooi moment voor #ikbenopen om een collectieve social media challenge te lanceren, met als doel om mentale kwetsbaarheid bespreekbaar te maken. Naast bewustwording, willen zij Nederland aanmoedigen tot gedragsverandering, zodat mentale kwetsbaarheid geen taboe meer hoeft te zijn.

Dit doen ze door vraag en aanbod te verbinden. In samenwerking met partner willen ze de route van A naar B verkleinen en versnellen om preventie te bevorderen.

Run Free Groningen is één van de bijna 70 partners.

Op de website lees je ook hoe jij mee kunt doen met deze challenge!

Lees hier het blog dat ik schreef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp Stel je vraag via WhatsApp