Run Free de Podcast

Een podcast over alles mentale gezondheid, want er is zoveel over te bespreken! Om de week komt er een nieuwe aflevering online en altijd met leuke, inspirerende en interessante gasten. Veel luister plezier.

#5 over burn-out met Eliza

In de podcast van deze week praat ik met onze eigen Eliza over haar burn-out. Het is best persoonlijk om aan iemand te vragen of ze ‘even over hun mentale gezondheid willen praten’, maar Eliza zei meteen JA! Juist omdat ze het stigma rondom mentale (on)gezondheid graag wil doorbreken. Een open en eerlijk gesprek over burn-out, Nederlandse kringverjaardagen en waarom je kwetsbaarheid durven opstellen niet alleen heel dapper, maar ook helend kan zijn.

De podcast is voor mensen met burn-out of stress(klachten) en als je ‘gewoon’ geïnteresseerd bent in dit onderwerp, maar ook voor jou als je een partner/vriend(in)/collega/familielid die kampt met burn-out. Deel het dus ook zeker met hen!

#4 over slapen Zzzzzz

Een nieuwe aflevering over een geweldig interessant, slaapverwekkend onderwerp: slapen.
Want de een slaapt als een roos en de ander ligt wakker, woelend, denkend, misschien zelfs wel piekerend en stapt de volgende morgen nou niet bepaald fris en fruitig uit bed. En daar vinden we dan vervolgens ook van alles van: we maken ons zorgen over het niet goed slapen en dat levert weer meer ‘piekervoeding’ op.

Al met al behoorlijk vervelend, zeker als de impact op je dagelijks leven en functioneren te groot wordt. Slaap heeft ontzettend veel functies en het is dus heel belangrijk. Daarom ging ik in gesprek met Deborah Freriks en Catelijne Elzes. Inmiddels mogen ze zich experts op dit gebied noemen en hebben ze er zelfs een boek over geschreven: ‘Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van)’.

#3 over mentale gezondheid en politiek?!

Met Marie-Anne van Meer Vrouwen in de Politiek praat ik over politiek, diversiteit in de politiek en de effecten hiervan op onze mentale gezondheid. Ook na de verkiezingen een interessant gesprek.

Waarom is het belangrijk om meer vrouwen in de politiek te krijgen en welke invloed heeft zoiets groots als economie op onze gezondheid?

#2 over studeren en Corona

Studenten hebben het moeilijk in Corona tijd. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wat is de situatie? En komt dit alleen door Corona of is er meer aan de hand? Wat moet er gebeuren? En wat kun jij, als student zelf doen?

Ik sprak Marian van Gelukkige Student. Zij coacht studenten online en weet veel te vertellen over de huidige situatie. Een interessant en waardevol gesprek, waarin we niet alleen ‘doekjes voor het bloeden geven’, maar juist dieper in het probleem duiken.

En ben je geen student, maar een thuiswerker? Ook dan is de podcast interessant voor je!

#1 over angst en skinny dippen met Paulien.

Veel mensen hebben last van angstklachten. Zo ook Paulien, toch heeft ze inmiddels een heel avontuurlijk leven voor zichzelf gecreëerd. Ten tijde van de opname woont ze bijvoorbeeld helemaal alleen op een berg in Frankrijk. Ze vertelt er alles over en deelt haar belangrijkste lessen van de afgelopen jaren. Ook leer je in deze podcast meer over hoe angst werkt.

Wil je Paulien en haar platform ‘Outdoor Inspiratie’ volgen (doen!)? Check haar Instagram of haar website.