Run Free de Podcast

Een podcast over mentale gezondheid, burn-out en meer.

Elke week een mini coachsessie voor jezelf, via podcast. Klik hieronder om te beluisteren via Spotify (of zoek in je favoriete podcast appp naar ‘Run Free de Podcast’):

Op spotify vind je al veel meer afleveringen, maar hieronder vind je een overzicht van de eerste 10 afleveringen. Met onder andere een aantal interessante gasten:

#10: Over grenzen stellen en bewaken

‘Ik moet echt beter mijn grenzen aangeven’.
‘Goed plan! Weet je al waar je grenzen liggen?’
‘Eeeehm nee, eigenlijk niet. Ik ben zelfs vrij grenzeloos.’
‘Dat dacht ik al, daarmee maar beginnen dan?’
Dit gesprek voer ik vrij vaak in mijn coachsessies en intakes. We willen graag onze grenzen stellen en denken dat we daaraan moeten werken, maar heel vaak weten we helemaal niet waar onze grenzen eigenlijk liggen. Heb je ook moeite met grenzen stellen, ga je vaak over je eigen grenzen heen of vind je het lastig om nee te zeggen tegen anderen? Luister dan deze ‘mini coach’ podcast, vol tips en handvaten om hier mee aan de slag te gaan:

#9 Over winnen of verlies vermijden

Ben jij een winnaar of toch meer een verlies-vermijder?
Wij mensen houden niet van verliezen, sterker nog: we zijn er bang voor, we hebben er een aversie tegen. Terwijl echt winnen (en misschien wel ECHT leven) zo ontzettend goed kan voelen. En hoe veilig is het uiteindelijk om altijd maar op safe te spelen? Ik ben zelf uiteraard groot fan van mijn comfort zone, maar ik word somber en verveeld als ik er te lang in blijf zitten. Daar zit niet mijn groei en niet mijn geluk. In mijn nieuwste ‘mini- coach’ podcast vertel ik je hier veel meer over en ga je ontdekken hoe dit eigenlijk bij jou zit en wat je kunt doen, om vandaag nog een klein stapje uit je comfort zone te komen.

#8 Over voelen 🙂

Jij ligt op de sofa en je vertelt je verhaal. De psycholoog kijkt vanachter haar bril en notitieblok ernstig en met een meewarige blik in haar ogen: ‘Hoe voel je je daarbij?’
Deze vraag roept altijd dit beeld bij me op. Toch gebruik ik deze vraag, tijdens al mijn coaching, online en offline, de hele tijd. Hij is namelijk super belangrijk! Meer voelen, hiephoi! In deze podcast ga ik dieper in op: waarom stel ik die vraag zo vaak? Waarom vinden we die vraag zo moeilijk en eng? Wat levert het op om jezelf deze vraag vaak (vaker, vaakst!!) te stellen? Doel: connectie maken met je lichaam en je gevoel, om uit dat hoofd te komen, meer in lijn te leven met wie jij bent en wat jouw waarden zijn.

#7 hoe streng ben jij voor jezelf?

Vaak merken we zelf niet eens hoe streng we zijn voor onszelf, en soms zijn we op hele subtiele manieren onszelf aan het dwarsbomen of afstraffen. Super onnodig en over het algemeen heel contraproductief.
Maar hoe kom je ervan af? Dat ga ik je vertellen in mijn nieuwste podcast. Dit keer geen gesprek met een gast, maar een aflevering waarin ik jou, op afstand, ga coachen. Ik probeer je aan het denken te zetten en ik geef je advies over die strenge stemmetjes in je hoofd.

#6 over balans en ‘dietculture’

Wat is balans, welke invloed heeft de relatie die je moeder (of omgeving) heeft met voeding op jou, wat is ‘dietculture’ eigenlijk, welke rol hebben wij als coach en professionals daarin, en mogen wij -twee dunne, gezonde vrouwen- hier wel iets over zeggen?
Met Maritza van Plantifulplan heb ik hier een kritisch, open en interessant gesprek over in de nieuwe Run Free de podcast. Listen en learn 🙂

#5 over burn-out met Eliza

In de podcast van deze week praat ik met onze eigen Eliza over haar burn-out. Het is best persoonlijk om aan iemand te vragen of ze ‘even over hun mentale gezondheid willen praten’, maar Eliza zei meteen JA! Juist omdat ze het stigma rondom mentale (on)gezondheid graag wil doorbreken. Een open en eerlijk gesprek over burn-out, Nederlandse kringverjaardagen en waarom je kwetsbaarheid durven opstellen niet alleen heel dapper, maar ook helend kan zijn.

De podcast is voor mensen met burn-out of stress(klachten) en als je ‘gewoon’ geïnteresseerd bent in dit onderwerp, maar ook voor jou als je een partner/vriend(in)/collega/familielid die kampt met burn-out. Deel het dus ook zeker met hen!

#4 over slapen Zzzzzz

Een nieuwe aflevering over een geweldig interessant, slaapverwekkend onderwerp: slapen.
Want de een slaapt als een roos en de ander ligt wakker, woelend, denkend, misschien zelfs wel piekerend en stapt de volgende morgen nou niet bepaald fris en fruitig uit bed. En daar vinden we dan vervolgens ook van alles van: we maken ons zorgen over het niet goed slapen en dat levert weer meer ‘piekervoeding’ op.

Al met al behoorlijk vervelend, zeker als de impact op je dagelijks leven en functioneren te groot wordt. Slaap heeft ontzettend veel functies en het is dus heel belangrijk. Daarom ging ik in gesprek met Deborah Freriks en Catelijne Elzes. Inmiddels mogen ze zich experts op dit gebied noemen en hebben ze er zelfs een boek over geschreven: ‘Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van)’.

#3 over mentale gezondheid en politiek?!

Met Marie-Anne van Meer Vrouwen in de Politiek praat ik over politiek, diversiteit in de politiek en de effecten hiervan op onze mentale gezondheid. Ook na de verkiezingen een interessant gesprek.

Waarom is het belangrijk om meer vrouwen in de politiek te krijgen en welke invloed heeft zoiets groots als economie op onze gezondheid?

#2 over studeren en Corona

Studenten hebben het moeilijk in Corona tijd. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wat is de situatie? En komt dit alleen door Corona of is er meer aan de hand? Wat moet er gebeuren? En wat kun jij, als student zelf doen?

Ik sprak Marian van Gelukkige Student. Zij coacht studenten online en weet veel te vertellen over de huidige situatie. Een interessant en waardevol gesprek, waarin we niet alleen ‘doekjes voor het bloeden geven’, maar juist dieper in het probleem duiken.

En ben je geen student, maar een thuiswerker? Ook dan is de podcast interessant voor je!

#1 over angst en skinny dippen met Paulien.

Veel mensen hebben last van angstklachten. Zo ook Paulien, toch heeft ze inmiddels een heel avontuurlijk leven voor zichzelf gecreëerd. Ten tijde van de opname woont ze bijvoorbeeld helemaal alleen op een berg in Frankrijk. Ze vertelt er alles over en deelt haar belangrijkste lessen van de afgelopen jaren. Ook leer je in deze podcast meer over hoe angst werkt.

Wil je Paulien en haar platform ‘Outdoor Inspiratie’ volgen (doen!)? Check haar Instagram of haar website.