Vakantie en hardlopen

‘Sporten op vakantie? Ben je gek geworden?’ Een paar jaar geleden had ik je misschien uitgelachen, als je me had voorgesteld om een rondje te gaan hardlopen tijdens de vakantie. Toch ben ik nu helemaal om. Op langere vakanties, maar ook tijdens weekendjes weg, gaan de hardloopschoenen altijd mee. Meestal loop ik een kort rondje en doe ik lekker rustig aan, maar ik vind het heel leuk. Vorige week nog liep ik een rondje in Jeruzalem. Hieronder geef ik je vier redenen om je hardloopschoenen je volgende tripje ook in te pakken:

1. Je conditie en je motivatie

Naast dat er ineens een gat valt in je trainingsschema/ritme, drink en eet je wellicht ook wat meer dan normaal. Lekker van genieten! Maar het is echt zo zonde als je terug komt van vakantie en er niks meer over is van die zorgvuldig opgebouwde conditie. Voor je motivatie ook een enorme domper, want het voelt vaak alsof je helemaal opnieuw moet beginnen… Zelf heb ik hier ook altijd last van gehad, het is dan zo moeilijk om weer te beginnen! Ook al ga je niet voluit trainen in je vakantie, het is toch heel zinvol om je conditie wat bij te houden.

2. Rust in je hoofd

Heb jij ook altijd last van onrust tijdens  de vakantie? Zeker de eerste dagen kan het best zijn dat je nog niet helemaal in de rust modus bent, je zit nog met je hoofd bij je werk en hebt steeds het gevoel dat je van alles moet. Door even te gaan hardlopen loop je je hoofd leeg en stop je dit gepieker. Ook het onrustige gevoel verlaat op deze manier je lijf. En hoe fijn is het dat je toch iets nuttigs hebt gedaan, kun je daarna met een gerust hart een boek gaan zitten lezen, genieten van een ijsje of lekker lanterfanten.

3. De omgeving

Hoe leuk is het om je vakantie op een andere manier te ontdekken? Rennen langs het strand, door een onbekende stad of misschien zelfs in de bergen. Eens iets anders dan je vaste rondje door het plantsoen of je eigen buurt. Vorige week liep ik zelf een rondje door Jeruzalem, waar ik me ineens even geen toerist voelde, maar onderdeel van de stad en de inwoners. En vergeet niet te genieten van het uitzicht!

4. Je wordt er een betere loper van

Waarschijnlijk zul je ineens in een ander landschap gaan lopen dan je gewend bent: bijvoorbeeld op het strand, door de duinen, de bergen of gewoon de heuvels van een buitenlandse stad. Dit geeft je lichaam een extra prikkel en hier wordt je een betere loper van.

Hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt en pak je je schoenen de volgende keer dat je op reis gaat in. Voor wat extra inspiratie hieronder een paar  kiekjes van mijn eigen hardloopavonturen op reis 🙂

Verder lezen?

Tips tegen stress

Vakantie stress

Hardlopen in de hitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp Stel je vraag via WhatsApp