Lorraine van 1Balance

Al even geleden kondigde ik aan dat ik samen met voedingsconsulente Lorraine van 1BALANCE een project ben gestart: Run2Health.  In het project gaan we 6 weken lang met een klein groepje mensen aan de slag en werken we aan je fysieke en mentale gezondheid. Lees er hier alles over!
De afgelopen tijd hebben we ons gericht op het ontwikkelen en uitbreiden van het project. Het leek me een goed moment om Lorraine hier voor te stellen:

Kun je iets over jezelf vertellen? 

Mijn naam is Lorraine Luchjenbroers, ik ben 32 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend en kat in Groningen. Onlangs heb ik vlakbij het Noorderplantsoen een praktijk op het gebied van voeding en gezondheid geopend onder de naam 1BALANCE. Vanuit mijn rol als gewichtsconsulent begeleid ik mensen die gezonder willen eten en/of af willen vallen. Ik geef zowel eenmalige voedingsadviezen als volledige coachingstrajecten. Daarnaast verzorg ik fit-trajecten waarbij mensen in zes weken tijd intensief met hun gezondheid en voeding aan de slag gaan. Zo heb ik samen met Goudje Run2Health opgericht; een zesweeks traject waarbij mensen in zes weken hun voedingspatroon leren veranderen én wekelijks samen gaan hardlopen.

Waarom heb je de opleiding tot gewichtsconsulent gedaan?

Al jaren ben ik veel bezig met voeding en het effect daarvan op onze gezondheid. Ik ben met name geïnteresseerd in de relatie van voeding tot onze gezondheid; ik wil er aan bijdragen dat mensen zich dagelijks fit en energiek voelen en zo gezond mogelijk oud worden. Onze voeding heeft een enorme impact op onze mentale en fysieke gezondheid. Zo draagt ongezonde voeding bij aan bijvoorbeeld een burn-out, maar ook aan diabetes type 2 en veel soorten kanker. Bij de opleiding voor gewichtsconsulent komen een aantal van deze aspecten aan bod; het gaat dus niet alleen maar over gewichtsverlies. Daarnaast worden consulten bij gecertificeerde gewichtsconsulenten vergoed door de zorgverzekeraar; dat maakt de drempel voor veel mensen minder hoog.

 

Wat wil je bereiken met Run 2 Health?

Ik wil een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen en laten zien dat gezond leven niet veel moeite hoeft te kosten. Uit eigen ervaring weet ik dat met name voor mensen die een drukke baan of veel last van stress hebben, het moeilijk kan zijn om goed om je gezondheid te denken. Gezond eten en sporten schieten er dan al snel bij in. Hardlopen is echter een hele goede manier om je hoofd leeg te maken. Gezonde voeding zorgt er voor dat je lichaam meer aan kan en je veel meer energie hebt. De combinatie van gezond eten en hardlopen is in mijn ogen dan ook een perfecte match!

 

Hoe denk je over voeding en diëten?

Voeding vormt de basis van onze gezondheid. Elke lichaamscel wordt uiteindelijk opgebouwd uit de voedingstoffen die we binnenkrijgen. Als we veel ongezonde dingen eten is het dan ook heel logisch dat we steeds minder energie hebben of ziek worden. Tegenwoordig is de balans tussen vetten, eiwitten en koolhydraten ver te zoeken. Veel van onze voedingsmiddelen komen uit een fabriek of zitten boordevol suiker. Dit zorgt ervoor dat we veel te veel brandstof binnenkrijgen en te weinig bouwstoffen. Onze voeding bevat bijvoorbeeld veel te weinig gezonde vetten. Zonde, want juist die bouwstoffen beschermen ons tegen allerlei ziekten. Ik wil mensen laten zien dat gezond eten heel makkelijk én lekker kan zijn. Diëten zou wat mij betreft verboden moeten worden; elke maaltijd hoort een klein feestje te zijn!

Wil je meer weten over Run2Health? Neem dan contact met me op of kijk hier voor meer informatie.
Neem een kijkje op de website van 1BALANCE  en volg Lorraine op facebook voor alles rondom gezonder eten.

Om spam te voorkomen vragen we u de
onderstaande code over te typen.

captcha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp Stel je vraag via WhatsApp