Run Free Loopgroep

Zelf had ik (Goudje) vroeger een haat-liefde relatie met hardlopen. Waarom? Omdat ik altijd beter en sneller wilde zijn. Ik vergat dat je ook gewoon voor de lol kunt lopen. Toen ik leerde dat prestatie niet het belangrijkste is, merkte ik dat hardlopen zoveel meer kan brengen: zelfvertrouwen, een goed gevoel, een fit lichaam, ‘gelukshormonen’, stress reductie, plezier, een sociaal moment.

Niet voor niets draait de loopgroep van Run Free Groningen hierom. Het mooiste aan deze groep vind ik zelf dat iedereen mee kan doen: beginner, gevorderde en alles ertussen in. Daardoor is de training heel laagdrempelig en een fijne stok achter de deur!

Je bent van harte welkom om 2 gratis proeflessen mee te doen. Zie ik je snel?

Voor wie?

De groep is iets voor jou als je:

 • Je (weer) in beweging wilt komen
 • Een stok achter de deur nodig hebt
 • Je lekkerder in je vel wilt zitten
 • Je niet (alleen maar) wilt richten op prestatie.
 • Persoonlijke aandacht fijn vindt
 • Gezellig in groepsverband wilt sporten
 • Je wel wilt hardlopen, maar geen coaching en running therapie nodig hebt.

Kom twee keer gratis mee doen!

Hoe ziet de training eruit?

Bij deze loopgroep richten we ons met name op plezier, ademhaling en ontspanning vs. inspanning. Elke keer is er een leuke training, te volgen op ieder niveau. Het hardlopen wisselen we af met ademhalingsoefeningen, spelletjes en techniek.

De trainingen zijn zo ingericht dat ze voor iedereen goed te doen zijn en zodat je op je eigen niveau kunt meedoen. De eerste twee proeflessen zijn gratis, zo kun je rustig ontdekken of deze loopgroep bij jou past.

Praktische zaken:

 • 2 gratis proeflessen!
 • Kosten: 22,- per maand
 • Tijd: elke dinsdag en donderdag van 19:00 tot 20:00
 • En elke zaterdag om 10:00
 • Locatie: verzamelen voor bij Zondag in het Noorderplantsoen (Kruissingel 1, Groningen)
hardlopen burn-out depressie
hardlopen groningen

Om spam te voorkomen vragen we u de
onderstaande code over te typen.

captcha

Loopgroep groningen

Eliza

Ik ben Eliza en ik ben 25 jaar. Ik zit in het laatste jaar van mijn studie psychologie, en ik ben fanatieke hardloper! Ik loop sinds 11 jaar de wat langere afstanden (5km+) maar op de middelbare school liep ik voornamelijk de 100 en 200 meter voor mijn athletiekteam. Ik heb wel allemaal doelen en dromen met hardlopen, maar de grootste reden voor mij om steeds weer te gaan trainen is hoe ik me voel daarna, en het effect dat het hardlopen heeft op mijn mentale gezondheid. Een dag met hardlopen is voor mij altijd beter dan een dag zonder hardlopen. Luisteren naar mijn lichaam vind ik nog veel belangrijker dan mijn schema volgen. Wat het hardlopen mij elke keer weer brengt wil ik graag met andere mensen delen, en daarom vind ik het super leuk om andere mensen ook te motiveren om lekker te gaan hardlopen.

burn-out coach groningen

Goudje

Naast coaching en running therapie, vind ik het ook heel leuk om ‘gewoon’ met hardlopen bezig te zijn. Daarom heb ik de Run Free Loopgroep in het leven geroepen. Een loopgroep die niet gericht is op alleen prestatie, maar ook op plezier en ademhaling. Ik miste dit in Groningen en soms is de oplossing dan simpel: zelf beginnen met zo’n groep. Inmiddels bestaat de loopgroep 2 jaar en vind ik de positieve vibe van de groep super fijn. Er is veel ruimte voor lol, terwijl iedereen echt haar/zijn best doet om het beste uit haar/hem te halen.

Hardlopen draait voor mij om zoveel meer dan alleen prestatie en samen met Eliza mag ik elke week anderen motiveren om lekker in beweging te komen.

WhatsApp Stel je vraag via WhatsApp